جراحی بینی
جراحی بینی
به طور کلی جراحی بینی ، با دو هدف جراحی زیبایی بینی و جراحی درمانی بینی انجام می شود.
- جراحی درمانی بینی : با انجام جراحی درمانی بینی ، می توان بسیاری از مشکلات بیماران ؛ همانند انحراف بینی ، پولیپ بینی ، مشکلات تنفسی بینی و غیره را برطرف کرد.
- جراحی زیبایی بینی : در علم پزشکی ؛ جراحی زیبایی بینی با نام رینوپلاستنی شناخته می شود ؛ بینی ، برجسته ترین عضو صورت می باشد که تاثیر بسیاری در زیبایی چهره افراد دارد ؛ از همین رو ، افراد زیادی به دنبال انجام جراحی زیبایی بینی هستند ؛ عمل زیبایی بینی ، به منظور ترمیم و رفع ایرادات ظاهری بینی انجام می شود که امروزه ، طرفداران بسیاری در بین مردم دارد.
انواع بینی
بینی ها ؛ به سه دسته بینی گوشتی ، بینی استخوانی و بینی نیمه غضروفی تقسیم می شوند.
- بینی گوشتی : از ویژگی بینی های گوشتی ، می توان به پوست ضخیم و غضروف ضعیف اشاره کرد ؛ ضخامت پوست بینی ، به علت وجود بافت و غدد چربی می باشد.
افرادی که بینی آن ها گوشتی است ، کاندیدای مناسبی جهت انجام جراحي بيني طبيعي می باشند.
- بینی استخوانی : بینی های استخوانی ؛ دارای پوست نازک ، غضروف محکم و قوز می باشند ، جراحی بينی استخوانی نسبت به جراحی بينی گوشتی ، بسیار آسان تر می باشد ؛ زیرا ، به دلیل ویژگی های بینی استخوانی به راحتی می توان در آن ها تغییرات مورد نیاز را ایجاد کرد همچنین ، این نوع از بینی ها نسبت به انواع دیگر ، نتیجه بهتری از جراحي بيني دریافت می کنند.
- بینی نیمه غضروفی : بینی های نیمه غضروفی در بین بینی های گوشتی و بینی های استخوانی ، قرار می گیرند ؛ زیرا آن ها ترکیبی از بینی گوشتی و بینی استخوانی می باشند.
کاندیدای مناسب جهت جراحي بيني
- افرادی که در سلامت کامل جسمی و روحی می باشند.
- کسانی که نسبت به جراحی بينی دید واقع بینانه دارند.
- اشخاصی که از فرم ظاهری بینی خود رضایت ندارند.
- افرادی که مشکلات تنفسی دارند.
مراقبت های بعد از جراحی بینی
رعایت دستورالعمل های بعد از جراحی بینی به دلیل اینکه در نتیجه جراحی بینی تاثیر داشته و موجب بهتر سپری شدن دوران بهبودی بعد از این جراحی زیبایی می شود ، بسیار حائز اهمیت است ؛ به همین علت ، تعدادی از نکات و دستورالعمل های موثر بر نتیجه عمل زیبایی بینی را در ذیل برای تان آورده ایم :
تغذیه بعد از عمل بینی :
یکی از مواردی که بعد از جراحی بینی ، باید به طور ویژه به آن توجه شود ، تغذیه می باشد ؛ به همین منظور :
- به مدت 4 ساعت بعد از عمل بینی ، چیزی نخورید ؛ زیرا ، ممکن است وجود آثار مواد بیهوشی در شما موجب ایجاد حالت تهوع شود.
- پس از گذشت 4 ساعت ، بهتر است فرد فقط آب میوه طبیعی نوشیده و خوردن مواد غذایی را بعد از گذشت 8 ساعت و با غذاهای نرم همچون سوپ از سر بگیرد.
- از خوردن غذاهای سفت و پر نمک که جویدن و وجود ماده سدیم در آن ها موجب تشدید ورم بینی می شود ، اجتناب کنید.
- رژیم غذایی خود را از مواد حاوی فیبر ؛ همچون میوه و سبزیجات ، ماهی و میگو غنی نمایید.
نحوه خوابیدن بعد از عمل بینی :
فردی که برای انجام جراحی بینی اقدام نموده است ؛ باید به مدت 1 هفته سر خود را با قراردهی چند بالش ، بالاتر از سطح بدن نگه داشته و از خوابیدن به پهلو بپرهیزد.
فعالیت ورزشی بعد از عمل بینی :
- در حین جراحی بینی ، فرد مقداری خون از دست داده و علاوه بر آن ، آثار مواد بیهوشی تا چند روز در او وجود خواهد داشت ؛ به همین دلیل ، بدن او قوای خود را از دست داده و تضعیف خواهد شد ؛ بنابراین ، بهتر است به مدت 1 هفته استراحت کند تا قوای بدنی خود را بازیابد.
- بعد از گذشت 1 هفته ، بیمار مجاز به از سرگیری فعالیت های روزمره خود می باشد.
- انجام فعالیت های ورزشی سبک ، بعد از 2 هفته بلامانع بوده و بیمار بعد از 2 ماه می تواند به استخر رفته و ورزش های هوازی انجام دهد.
مسواک زدن و استحمام بعد از عمل بینی :
مسواک زدن را با یک مسواک نرم و به طور ملایم انجام دهید.
همچنین برای اینکه فرد بعد از جراحي بيني ، نیاز به استحمام نداشته و به این ترتیب ؛ از خیس شدن و ورود آسیب به چسب و اسپلیت بینی جلوگیری کند ؛ لازم است ، تا شب قبل از جراحي بيني استحمام نماید.
بهتر است ؛ برای دوش گرفتن از یک شخص همراه کمک گرفته و با آب ولرم استحمام کنید ؛ زیرا آب خیلی داغ موجب ایجاد سرگیجه در شما شده و ورم بینی تان را تشدید می کند.
هزینه جراحي بيني
عوامل بسیار زیادی در هرینه جراحي بيني تاثیر گذار هستند ؛ به همین دلیل است که بیماران قیمت های متفاوتی را جهت جراحي بيني می شنوند ، هزینه نهایی جراحي بيني ، پس از معاینه بیمار توسط جراح بینی مشخص می شود.
- برای بسیاری از بیماران این سوال پیش می آید که آیا بیمه ، هزینه جراحی بينی را پرداخت می کند ؟
در این باره باید بگوییم ، در صورتی که جراحي بيني ، جنبه درمانی داشته باشد با توجه به نوع و شرایط شرکت بیمه مورد نظر شما ، کل یا بخشی از هزینه جراحی بينی را بیمه متقبل می شود ؛ اما در صورتی که جراحي بيني ، جنبه زیبایی داشته باشد ؛ بیمه ، هیچ هزینه ای بابت آن پرداخت نمی کند.